10 juni 2017
16:00

Håbo FF

Referat: Karlslunds IF HFK - Håbo FF

Idag mötte Karlslunds IF HFK gästande Håbo FF på Karlslund Arena - en match där KIF var på jakt efter sin 11:e raka utan förlust på hemmaplan i Division 2, och sjätte denna säsong. Det gick alldeles utmärkt efter ny vinst, 3-0 och fortsatt häng på toppen av tabellen.

KIF har fortfarande ett antal spelare på skadelistan, vilket har gjort att en del U-truppspelare har fått komma upp och känna på Division 2-miljön. Idag var första matchen för säsongen som 99:orna Adam Fredrikson och Charbel Coskun var med i matchtruppen. Vi vill även passa på att uppmärksamma 17-årige Robin Celik, också född 1999, som idag gör debut i startelvan. Dagens matchtrupp har f ö en snittålder på 21,5 år.

KIF ställer upp med följande lag:
Steffen Kraus
Gabriel Kopkin - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Carl Grundel - Simon Amin - Laurie Bell - Robin Celik - Ibrahim Habib
Adam Molin - Christer Lipovac

Avbytare: Ian McDonald Wilkins, Adam Björk, Daniel Ramberg, Pontus Nordström, Adam Fredrikson, Charbel Coskun, Jake Larsson

Matchen hinner knappt blåsas igång innan det börjar osa farligheter i Håbos straffområde. I den andra minuten blir Adam Molin fälld i straffområdet men domaren friar.

Klockan tickar upp till den 5:e minuten då Laurie Bell plockar upp en andraboll och avlossar ett skott med vänsterfoten, ett skott som tar på en motståndare och ställer målvakten helt, 1-0!

Två minuter senare är det nära ett drömmål när Ibrahim Habib kommer runt på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Christer Lipovac är nära att klacka in.

I den 11:e minuten är det Lipovac som stressar en motståndare till vänster i straffområdet, snor bollen och spelar in den till sin anfallskollega Molin som bröstar in bollen i mål, 2-0! Drömstart för KIF!

KIF fortsätter att ha ett massivt bollinnehav men de klara målchanserna avtar, och vi börjar slarva en del i uppspelsfasen. Ett par halvchanser vaskas dock fram, bl a en cykelspark från Lipovac. Tempot går ner och när domaren blåser av för halvtid är ställningen fortsatt 2-0.

Den andra halvleken inleds på ungefär samma sätt, med ett stort bollinnehav och en del halvchanser. Håbo kommer dock in i matchen lite mer och i den 53:e minuten får de sin bästa chans där KIFs målvakt Steffen Kraus gör en bra räddning och håller fortsatt sin nolla.

Ett par minuter senare står Lipovac för en kraftfull löpning med boll på högerkanten och frispelar Celik som slänger sig fram och styr bollen strax utanför. Lite senare nickar Gabriel Kopkin i burgaveln efter en hörna och ytterligare någon minut senare spelar Lipovac på nytt fram en medspelare fint, denna gång Molin som placerar bollen i insidan av stolpen. Känslan för en utökad ledning börjar växa hos publiken.

I den 64:e minuten gör KIF ett dubbelbyte där Ibrahim Habib och Carl Grundel byts ut, in kommer Pontus Nordström och Jake Larsson. I den 78:e gör KIF sitt sista byte då Celik går ut och in kommer Daniel Ramberg.

Med tio minuter kvar får KIF äntligen utdelning då Lipovac, den nya smörpassaren i truppen, återigen kommer runt på högerkanten och spelar in bollen centralt där inbytte Larsson dyker upp och dunkar upp bollen i högra krysset, 3-0!

Matchen slutar 3-0 till Karlslund som alltså för 11:e hemmamatchen i rad i seriespel tar poäng, och med full pott denna säsong med målskillnaden 18-1 på sex hemmamatcher. Det är även lagets tredje raka segern och tredje raka nolla. Imponerande, även med tanke på att vi vet att vi kan spela ännu bättre än idag.